Nieuws

Stikstofproblematiek 24 uurs openstelling Busbrug: een update

Gepubliceerd op 1 mei 2024

Op 7 december 2023 vertelden we u over het voorgenomen provinciale besluit om geen natuurvergunning te verlenen. De omgevingsdienst heeft op 27 maart 2024 officieel bekendgemaakt dat ze de aanvraag gaan afwijzen. Een belangrijk onderdeel voor het verkrijgen van een vergunning, is hoe de extra stikstofuitstoot de natuur beïnvloed.

Lees verder

Stikstofproblematiek: een update

Gepubliceerd op 7 december 2023

De problemen met stikstof bij bouwprojecten zijn een landelijk probleem. Veel meer projecten in Nederland en dus ook in Zaanstad hebben hier mee te maken. Hierdoor kampen alle gemeenten met vertraging of het stilvallen van projecten. Dit komt door de complexiteit van deze wet- en regelgeving. Het verlenen van vergunningen wordt hier erg door bemoeilijkt.

Lees verder

Stikstofregels raken busbrug

Gepubliceerd op 11 februari 2022

Gemeente Zaanstad werkt aan het openstellen van de busbrug De Binding tijdens de spitsuren. De voorbereidingen om dit mogelijk te maken kosten meer tijd dan gehoopt. Zo zorgen de strenge landelijke stikstofregels van de Rijksoverheid voor vertraging. Ook de procedures rondom het wijzigen van het bestemmingsplan kosten tijd. De verwachting is dat de busbrug op zijn vroegst eind 2024 ook tijdens de spitsuren open kan.

Lees verder

Ontwerp rondweg Westerkoog goedgekeurd

Gepubliceerd op 7 december 2020

De gemeente wil busbrug De Binding 24 uur openstellen. Voordat de busbrug open kan, zijn er aanpassingen aan De Wildeman en De Glazenmaker nodig om de verkeersveiligheid te verbeteren. Het ontwerp voor de aanpassingen werd 26 november 2020 besproken door de gemeenteraad. Bijna alle partijen stemden in met het ontwerp. 

Lees verder

Vaststelling ontwerp rondweg Westerkoog voor 24-uurs openstelling busbrug

Gepubliceerd op 5 oktober 2020

Het college vraagt de raad om in te stemmen met de vaststelling van het voorkeursalternatief voor de rondweg in Westerkoog om de busbrug 24 uur te kunnen openstellen. In het ontwerp is gekozen voor een adviessnelheid van 30 kilometer per uur voor de hele rondweg en een aantal maatregelen om de verkeersveiligheid en leefbaarheid te waarborgen.

Lees verder

Hoe staat het met de plannen om busbrug De binding 24/7 open te stellen?

Gepubliceerd op 20 november 2019
Afbeelding

Wat is er nog nodig om Busbrug de Binding 24 uur per dag, 7 dagen per week open te kunnen stellen? Op basis van onderzoeken heeft het college besloten de voorbereidingen te treffen die nodig zijn voor totale openstelling. Hoe staat het nu met die voorbereidingen en wanneer neemt het gemeentebestuur een besluit?

Lees verder
Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl